на живо

Футболистите на "Левски" подписват анекси за 50% намаление на заплатите

Те ще важат за периода, в който играчите не могат да изпълняват задълженият си

Lap.bg

Футболистите на "Левски" ще подпишат анекси към договорите си, според които заплатите им ще бъдат намалени с 50%. Ръководството на клуба е започнало с процедурата от днес (27 март), се казва в съобщение на официалния сайт на "сините".

Тази договорка ще важи докато играчите не могат да изпълняват професионалните си задължения - да тренират и да играят мачове. Причините са ограниченията, наложени заради пандемията от коронавирус. В България първенствата бяха спрени с въвеждането на извънредното положение на 13 март. Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, тази мярка ще остане в сила до 12 април. 

"Ръководството на ПФК „Левски“ стартира процедура по подписване на анекси към договорите на играчите от първия отбор, спрямо които заплатите на футболистите ще бъдат намалени с 50 % за периода, в който те не тренират и са възпрепятствани да изпълняват служебните си задължения.

Решението идва във връзка с извънредното положение в Република България като мярка за справяне с вируса COVID-19, препоръките от Медицинската комисия към БФС от 17.03.2020 г. и спирането на първенството в Първа лига.", се казва в съобщението на "Левски".

По този начин ръководството на "сините" ще задържи пари в касата на клуба, който е в тежко финансово състояние, след като бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на тима.

От тогава приходите на "Левски" са от дарения и продажба на билети за мачове и абонаментни карти.

bTV призовава: останете си вкъщи!