на живо

Футболната 2020 г.: Евтини трансфери и смях на терена (ВИДЕО)

Пандемията се отрази и на покупките и продажбите на футболисти

Футболната 2020 г.: Евтини трансфери и смях на терена (ВИДЕО)

Календарът е на последната си страница, а оставащите дни от 2020 г. се броят на пръстите на едната ръка! Време е за равносметки! 

Футболът е част от света и като такъв, той също беше засегнат от пандемията от коронавирус. Освен че мачовете бяха поставени на пауза, заплатите на част от футболистите намалени, а хиляди служители освободени, играчите... поевтиняха.

За първи път от 4 години насам най-скъпият трансфер за последните 12 месеца не надхвърля 100 млн. евро!

В турбулентната 2020 г. най-сериозни инвестиции направи "Челси". Срещу 80 млн. евро "сините" от Лондон си осигуриха услугите на Кай Хаверц от "Байер" Леверкузен. В класацията следват Артур (от "Барселона" в "Ювентус" за 72 млн. евро) и Виктор Осимен (от "Лил" в "Наполи" за 70 млн. евро).

Снимка: Facebook

У нас най-сензационният трансфер беше този на Кирил Десподов в "Лудогорец". В последния момент разградчани привлякоха под наем бившия играч на ЦСКА (той остава собственост на италианския "Каляри"). Само за минути това превърна Футболист номер 1 на България за 2018 г. от обожаван в мразен от огромна част от привържениците на играта у нас.

Въпреки че преживяхме тежки времена през последните месеци, място за добро настроение и смях винаги имаше! На терена валяха един след друг пропуски, автоголове и голове, както и отигравания с... различни части на тялото! 

Те пък създадоха страхотно настроение, дори в трудната ситуация. А това е най-важното във футбола!