на живо

Футболната асоциация и полицията разследват педофилския скандал в Англия

Още футболисти разкриха, че са били сексуално малтретирани в детско-юношеските си години

Футболната асоциация потвърди, че заедно с полицията вече разследва случаите на сексуално малтретиране, разкрити от няколко бивши английски футболисти, съобщи Би Би Си.

"Най-важното е да не смущаваме по никакъв начин наказателния процес", бяха категорични от ФА. Вътрешно разследване в асоциацията ще определи до каква степен тя носи отговорност за проблема в процеса на тясното си сътрудничество с футболните клубове на Острова.

Съюзът за предпазване на децата в спорта, който работи с ФА от 2000 г. насам, също ще проведе собствено разследване по случая.


Последователно бившите футболисти Дейвид Уайт, Анди Уудуорд, Стив Уолтърс и Пол Стюарт разкриха, че са били сексуално малтретирани от треньори в детско-юношеските си школи.

Анди Уудуорд
Бившият играч на „Крю Аликзандра”, 43-годишният Уудуорд пръв говори по темата в средата на ноември. Той разкри, че е бил малтретиран от треньора в школата на „Крю” Бари Бенел, който впоследствие беше признат за виновен.

Бари Бенел

В списъка вече се включиха и Крис Ънсуорт и Джейсън Дънфорд, които заявиха пред Би Би Си, че също са били тормозени от Бенел.