на живо

БФС с жалба в последния момент срещу отказа за вписване на Борислав Михайлов

Решението ще бъде взето от Софийски градски съд

Lap.bg

Българският футболен съюз (БФС) е пуснал жалба против решението да бъде отказано вписването на Борислав Михайлов в Търговския регистър и връщането му на президентския пост по-малко от 5 минути преди последния срок за това, съобщава "24 часа".

Жалбата е получена по електронен път на 12 май в 17:55:21 часа, или малко преди края на работното време.

Входирана е с изходящ номер на футболната централа.

Решението по жалбата се взема единствено от Софийския градски съд. Делото е едноинстанционно и то е окончателно.

Снимка: Lap.bg

Вероятно ще бъде гледано в рамките на месец-два, защото това е едно от най-натоварените съдилища в България. Сега трябва да се образува дело и да се обяви дата за затвореното заседание по казуса.

На 5 май Агенцията по вписванията отказа да впише Борислав Михайлов обратно като президент на БФС. Причината е, че "уставът не допуска процедура по оттегляне на оставката".

Агенцията по вписванията посочи, че бронзовият медалист от световното първенство в САЩ вече е отписан като президент и няма процедура, при която да се върне на поста по този начин. Това означава, че към момента на поста президент остава временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов.

Бе отменен и извънредният конгрес на БФС, който бе насрочен за 25 юни, заради оттеглената оставка от страна на Михайлов.

При положение, че съдът потвърди отказа, ще се получи доста интересен казус, като вероятно трябва да се препотвърди решението за отмяната на общото събрание.

Снимка: Lap.bg

От друга страна вече има покана за участие в него. Така се върви към редовен конгрес през февруари, когато изтича мандатът на Борислав Михайлов, пише още в материала на "24 часа".