на живо

Футболните фенове - такива, каквито никога не сте ги виждали (ВИДЕО)

Представяли ли сте си някога, че запалянковци могат да изнасят серенади, да приспиват бебета и да чистят улици?

Getty Images

Кои са истинските шампиони на това европейско първенство след всичките побоища между фенове и сравнително ниската резултатност по терените дотук?

Отговорът е прост - запалянковците. Но не онези, за които ръкопашният бой е по-приятен дори от секса, ами другите - които подкрепят страната си и същевременно се опитват да променят света към по-добро. 

Пример за това са привържениците на Ейре. Въпреки че отборът им е на последното място в група "Е" и има почти нищожни шансове за класиране, ирландците не спират да забавляват и да се наслаждават на прекараните си минути на европейско първенство. 

Снимка: Getty Images

Феновете се отнасят с любов към почти всеки срещнат. Те поздравиха с песен полицията, гласяща: "Изправете се за френската полиция". Служителите на реда от своя страна им отвърнаха с: "Приберете се, заради френската полиция".

Ирландците не спряха дотук. Те направиха серенада на млада французойка с красиви думи, които едва ли сте чували някоя футболна агитка да изрича. Мила песен за поздрав получи и монахиня във влак, а може би най-умилителните действия на ирландците бяха в градския транспорт, когато запяха приспивна песен на бебенце.

Запалянковците от Ейре бяха забелязани и да почистват улици и тревни площи, както и някои от тях бяха заснети как помагат на възрастна двойка да смени гумата на колата си. 

Видео: