на живо

Футболните национали търсят положителен резултат в контролата срещу Грузия

"Лъвовете" не са записвали две поредни победи от 2018 г.

Lap.bg

Националният ни отбор по футбол приема Грузия в приятелски мач в София и ще се опита да постигне още един положителен резултат след равенството с Италия и победата над Литва.

Преди три дни "лъвовете" сложиха край на серията си от 10 месеца без успех. Освен това те не знаеха какво е победа в последните си 22 официални мача. Благодарение на гол на Ивайло Чочев това вече е в историята, а тази вечер тимът ни може да запише втора поредна победа - нещо, което не се е случвало от 2018 г.

За срещата с Грузия селекционерът Ясен Петров освободи играчите на "Лудогорец" и ЦСКА Кирил Десподов, Антон Недялков, Иван Турицов и Георги Йомов, тъй като им предстоят мачове от евротурнирите след седмица.

Снимка: Lap.bg

На пресконференцията преди срещата треньорът разкри, че ще направи 9 промени в стартовия състав.

"Не съм притеснен за нищо. Това е двубоят, в който ще дадем възможност на всички, които не са взели участие. Трябва да видим всички играчи, които сме повикали", каза Петров.

Участие в мача ще вземат и наказаните Николай Михайлов и Атанас Илиев. Българският футболен съюз получи разрешение от ФИФА двамата да играят, въпреки че вратарят е с червен картон (получен на резервната скамейка срещу Литва), а Илиев с натрупани жълти. Те ще изтърпят санкциите си срещу Литва през октомври.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com