на живо

Гаджето на Хауърд Уеб ще ръководи мачове от Бундеслигата (ВИДЕО)

Бибиaна Щайнхаус ще бъде първата жена-рефер в елита на Германия

Бибиaна Щайнхаус влиза в историята като първата жена-рефер в историята на германската Бундеслига. 38-годишната полицайка от Хановер, която е и гадже на английския си колега Хауърд Уеб, е едно от четирите нови попълнения в съдийската бригада за мачовете от елита.

Досега Щайнхаус ръководеше само срещи от Втора Бундеслига. В 5-годишната си професионлна кариера тя е била главен съдия и на финала в женския футболен турнир на Олимпиадата в Лондон през 2012 г.

"Не мога да повярвам. Щастлива съм и нямам търпение, любопитно ми е какво още предстои. Голямата ми мечта - да свиря мачове от Бундеслигата - се сбъдна. От една страна това е признание за работата ми и стимул да продължавам в същия дух. От друга - това е една огромна отговорност.", коментира Бибиaна пред сайта на местната футболна федерация.

Щайнхаус попадна в новинарските емисии преди 7 години, когато на мача между "Херта" и "Алемания Аахен" в Берлин защитникът на домакините Петер Ниймейер опипа лявата ѝ гърда.

Тогава обаче не е имало кой да изревнува. Щайнхаус отскоро живее заедно с доста по-известния си колега Хауърд Уеб. 45-годишният британец се раздели със съпругата си Кей, от която има три деца, за да заживее с Щайнхаус.

Тагове:

@