на живо

Галчев отново герой за "Септември"

Столичният тим победи "Пирин" Благоевград с 1:0

Lap.bg

"Септември" и "Пирин" завършиха 1:0 в последна среща от 15-ия кръг в Първа лига. За футболистите на Николай Митов това бе четвърта поредна победа с този резултат. Единственото попадение в мача отбеляза Борис Галчев в 9-ата минута.

Още във 2-ата минута Анти Рениа излезе само срещу Янко Георгиев, но стреля право във вратаря.

В 9-ата минута домакините поведоха чрез Борис Галчев, който се измъкна зад защитата на "Пирин" и прати топката в мрежата на Благой Макенджиев. Капитанът на столичани отбеляза своя пети гол за сезона след асистенция на Антони Иванов.

Ишмаел Байду в 17-ата минута пропусна добра възможност да удвой резултата. След него и Мартин Тошев не се възползва от подаване на Весели. Анти Рениа изведе Станислав Костов в 33-ата минута, но Янко Георгиев отново спаси.

През второто полувреме "Пирин" тотално надигра своя противник, но направи куп пропуски. Конър Хендерсън от фаул в 55-ата минута опита да изненада Георгиев, който за пореден път се справи. Малко след това и Ради Кирилов бе отказан от вратаря на "Септември".

В 73-ата минута Станислав Костов остана сам срещу Георгиев, но стреля право в него и топката напусна в ъглов удар. 

Минута преди края на срещата "Септември" пропиля златен шанс за втори гол. Първо Байду стреля по диагонала, а Макенджиев изби. Топката попадна в Галчев, който от няколко метра на празна вратата пропусна. 

"Септември" вече заема 9-то място с актив от 19 точки, а "Пирин" е 12-ти с 13 пункта.

Тагове: