на живо

Анулираха търга за емблемата на ЦСКА (ВИДЕО)

Някои хора не искаха да влязат и направиха циркове, обяви Гриша Ганчев

Търгът за емблемата на ЦСКА бе анулиран. Причината - представителите на ЦСКА 1948 не успяха да внесат навреме документите в административната сграда на "Българска армия".

Част от феновете на "червените" бяха блокирали входа към залата и по този начин Никола Газдов изпусна крайния срок за участие в търга, който бе 14:00 ч. 

Около час по-късно синдик Дора Милева напусна сградата в компанията на собственика на състезаващия се в Първа лига ЦСКА на Гриша Ганчев. Тя запази пълно мълчание, качи се в една от колите на бизнесмена и се отдалечи от стадиона.

За разлика от нея, Ганчев застана пред медиите и обяви, че търгът е отменен заради "някои хора, които не са пожелали да влязат".

"Имаше търг, някои хора не пожелаха да влязат. Ние си подадохме офертите, но синдикът прецени да го отложи. Като причина изтъкна, че не е осигурен достъп до търга", каза собственикът на елитния тим.

"Има големи комплексари и панаирите трябва постоянно да са на "Армията". Чакаме следващия търг. Такъв е животът, всеки иска да се прави на интересен... на маймуна", допълни той.

Според Ганчев отбор ЦСКА 1948 не съществува: "Единият човек им беше тук, а другите две фирми на "Васил Левски". Ако този искаше да влезе, а той не искаше, щяха да кажа, че онези другите не били допуснати", каза още Ганчев.

Малко по-късно ЦСКА излезе със следното съобщение на клубния си сайт:

"Синдикът на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност) Дора Милева взе решение да прекрати тръжната процедура по продажбата на активите на дружеството. Това се случи, въпреки че имаше надлежно подадени документи за участие. Акционерът на ПФК ЦСКА София ЕАД Гриша Ганчев заяви, че според него процедурата е трябвало да бъде завършена и не е имало причини за отлагането на търга", се казва в съобщението.

По всяка вероятност търгът ще се състои в близките няколко дни на място, намиращо се извън "Българска армия".