на живо

Ганев ще ръководи волейболната федерацията съвместно с Лазаров до март 2020 г.

Борислав Кьосев се оттегля от президентската надпревара

Ганев ще ръководи волейболната федерацията съвместно с Лазаров до март 2020 г.

Кандидатът за президент на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев, ще застане начело на централата заедно с досегашния шеф Данчо Лазаров до 13 март 2020 г. Тогава ще бъде свикано ново изборно Общо събрание. 

Това стана ясно след срещата на клубовете в Казанлък днес (20 декември). Досегашният президент заяви, че ще даде пълномощно на Ганев, тъй като ще бъде зает с работа в Европейската волейболна конфедерация.

"Струва ми се, че това беше много важен ден за нашия спорт. Всички проблеми, а тях ще ги има, да се решават демократично", каза Лазаров пред представители на 103 волейболни клуба.

На Общото събрание стана ясно, че другият кандидат за поста на Лазаров - Борислав Кьосев, няма да участва в надпреварата. 

"Знаете, че съм един от кандидатите. Платформата на Ганев се доближава до моите възгледи и затова ще го подкрепя", каза Кьосев в Казанлък.

Любо Ганев беше предложен за нов президент на БФВ от страна на инициативен комитет, в който влизат голяма част от клубовете в елита, начело с "Левски", ЦСКА и "Марица". Те поискаха кардинални промени в устава и бюджета на федерацията.

Преди дни пред bTV Данчо Лазоров заяви, че няма намерение да се кандидатира за нов мандат и ще се оттегли след 18 години като президент.