на живо

Гара Дембеле подписа с аматьорски швейцарски отбор. Ще се отказва от футбола

"ФК Солотурн" се подвизава в трета дивизия на Швейцария

Официален сайт на \"Солотурн\"

Бившият голмайстор на "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" Гара Дембеле подписа с доста скромен швейцарски отбор - "ФК Солотурн". Новината потвърди официалният сайт на аматьорския клуб. 

Роденият в Париж нападател, който през сезон 2010/11 отбеляза 26 гола в официални мачове за "сините" на практика от две години не е играл футбол в какъвто и да е било отбор. 

Снимка: Официален сайт на \"Солотурн\"
След дългия период без игрова практика Гара Дембеле е решил да се установи в Швейцария, където скоро да приключи с кариерата си като футболист и да започне да се подготвя за друго начинание - старши треньор

За последно Дембеле игра за китайския "Вухан Зал" през 2013 г., а преди това беше собственост на германския "Фрайбург", където обаче почти не записваше участия. 

Снимка: Getty Images
В официалния сайт на ФК Солотурн акцентират върху богатата визитка на малийския национал и успехите му в евротурнирите с "Левски"

И докато Гара Дембеле едва ли скоро ще играе в европейските клубни турнир с новия си отбор, бившият му тим "Левски" този четвъртък излиза на ст. "Георги Аспарухов" срещу "Марибор" в мач реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа след нулево равенство в Словения. Двубоят е от 20:00 ч. и ще бъде предаван пряко по bTV.