на живо

Гарбиние Мугуруса спечели "Ролан Гарос" (ВИДЕО)

На финала испанката победи Серина Уилямс с 7:5, 6:4

Гарбиние Мугуруса спечели "Ролан Гарос" (ВИДЕО)

Гарбиние Мугуруса спечели титлата от Откритото първенство по тенис на Франция.

Поставената под №4 в основната схема испанка победи миналогодишната шампионка Серина Уилямс (САЩ) със 7:5, 6:4 за 103 минути на корта.

В първата част на двубоя за титлата в Париж Мугуруса направи решителен пробив за 6:5, след което поведе в резултата при третия си сетбол.

Трикратната шампионка във френската столица Уилямс допусна множество колебания и грешки, а испанската тенисистка се възползва по отличен начин от неуверените изяви на лидерката в световната ранглиста, която има общо 13 титли от турнирите от "Големия шлем".

Вторият сет започна с три пробива, след които резултатът стана 2:1 в полза на испанката, която заема четвърто място в световната ранглиста.

В следващите геймове двете задържаха подаванията си и се стигна до 5:3 в полза на Мугуруса. Тя пропусна четири точки за спечелване на титлата, а Уилямс успя да се измъкне от тежката ситуация при собствен начален удар.

В последния гейм от двубоя Гарбиние Мугуруса Бланко отново демонстрира силен сервис и се поздрави с титлата при петия си мачбол и крайното 6:4.

Това е първи шампионски трофей за нея от турнирите от "Големия шлем". 22-годишната испанка достигна до финал на "Уимбълдън" през миналия сезон.