на живо

"Гардиън": Георги Петков доказва, че всичко е възможно на 42

Авторитетното издание се впечатли от родния страж

Lap.bg

Вратарят на "Славия" Георги Петков се завърна в националния отбор след 10-годишна пауза. За последно бившият играч на "Левски" облече фланелката на "лъвовете" през декември 2008 г. при поражението с 1:6 от Сърбия в контрола.

42-годишният страж на носителя на Купата на България продължава със силните си изяви през последните няколко месеца и получи повиквателна от селекционера Петър Хубчев за мачовете от Лигата на нациите с Кипър и Норвегия.

Снимка: Lap.bg

По всяка вероятност тази вечер той ще остане на резервната скамейка за сметка на Пламен Илиев, който се справи много силно при победата над Словения с 2:1.

Снимка: Lap.bg

Авторитетният "Гардиън" се впечатли от Петков, като го постави в топ 10 на интересните хора и събития, на които да обърнем внимание в мачовете от новия турнир на УЕФА.

Частта в материала, отредена на Петков, е озаглавена: "Петков доказва, че всичко е възможно на 42".

"През месец юли тази годинa Георги Петков се превърна във втория най-възрастен играч в Лига Европа, а през следващия месец със "Славия" счупи рекорда за най-възрастен футболист в българския елит. На шега или не, Петков сподели, че завръщане в националния отбор – сцена, на която той не се бе появявал почти десетилетие - е все още възможно. До средата на месец септември Петков записа четири чисти мрежи, а през миналата седмица повиквателната дойде. Пламен Илиев, който направи впечатляващ мач при победата с 2:1 над Словения миналия месец, остава избор номер 1, но Георги Петков може да се появи в мача с Кипър, вдъхновен от сантименталната подкрепа. Ако това се случи, Петков ще се превърне в четвъртия най-възрастен футболист, играл за националния си тим в Европа, след гърците Георгос Кудас и Василис Хаципанагис, и Били Мередит от Уелс", пишат от "Гардиън".

Тази вечер от 21:45 ч. на стадион "Васил Левски" България приема Кипър в третия си мач от Лигата на нациите. До момента "лъвовете" са с актив от две победи от два мача.