на живо

Гарет Бейл спира с футбола?

31-годишният футболист обмисля да се върне за година в "Реал", а след това да прекрати кариерата си

Гарет Бейл със сигурност бе сред големите звезди във футбола. Уелсецът постигна какво ли не на терена, но днес мисли за... пенсия. Само на 31 години, нападателят сериозно се замисля дали да не окачи бутонките и да се захване с нещо друго.

Според испанското издание "Ас", планът на Бейл, който в момента играе под наем в "Тотнъм", е да се завърне за година в "Реал" Мадрид, а след това да каже "Сбогом!". Договорът на футболиста с "белите" изтича след края на сезон 2021/2022, когато ще бъде на 33 години. 

Снимка: Reuters

От "Ас" съобщават, че Бейл няма мотивация да играе за клубни отбори и иска да носи само фланелката на националния си тим. 

Професионалната кариера на уелсецът започна през 2006 г. в "Саутхемптън". След 45 мача, в които вкара 5 гола, той премина в "Тотнъм". Именно там изгря звездата му. Той игра 6 сезона за "шпорите" (203 мача, 55 гола) преди да премине в "Реал" Мадрид за рекордната сума от 100,8 млн. евро. От 2013 г. до септември 2020 г. Бейл носи бялата фланелка, като помогна на тима да спечели 4 пъти Шампионската лига, 3 пъти Световното клубно първенство и 2 пъти Суперкупата на Европа. Освен това "Реал" стана 2 пъти шампион на Испания и по веднъж спечели Купата на краля и Суперкупата на страната. 

Снимка: Reuters

В последните месеци Бейл не беше сред избраниците на треньора на "Реал" Мадрид Зинедин Зидан. Освен че лекува няколко контузии, уелсецът си навлече гнева на феновете, тъй като видимо се забавляваше и по време на загуби, докато "топлеше" резервната скамейка.

Снимка: Getty Images

Това накара ръководството да го върне в "Тотнъм", но и там Бейл не беше заинтересован на играе. Той обикновено влизаше като смяна в края на срещите.

Какво може да прави Бейл, ако не е футболист? Да се занимава с любимото си хоби - голфа.

Именно отдадеността му на този спорт му навлече доста проблеми. Той практикуваше голф, дори когато трябваше да се възстановява от контузии и с гордост позираше с надпис "Уелс. Голф. Мадрид. В този ред".

Снимка: Reuters