на живо

Гари Линекер: Простих на Марадона, но не съм забравил българския съдия

Бившият английски национал смята, че Богдан Дочев е видял "Божията ръка"

Getty Images

Бившият английски национал Гари Линекер е простил на Диего Марадона за неотсъдената игра с ръка при победата на Аржентина на четвъртфиналите на световното първенство в Мексико, но не е простил на страничния български съдия Богдан Дочев.

"Простих на Марадона за "Божията ръка". Този въпрос за мен е приключен. Честно казано все още не съм забравил съдията (б. ред. - Богдан Дочев). Сигурен съм, че той видя ръката, но предполагам, че не отсъди нищо от страх", каза Линекер в интервю за испанския "Марка".

Бившият нападател на "Лестър" коментира и сравненията между Меси и Марадона и къде между тях се намесва Кристиано Роналдо.

Снимка: Instagram

"Меси и Марадона ни радваха. Те са невероятни, като други двама Роналдовци например. Аз обаче считам Меси и Марадона като невероятни голмайстори. Това, което те правиха всеки мач, това са две три неща, които никой никога не е правил по време на своята кариера. Двамата играеха различен спорт. Обичам и Кристиано Роналдо, уважавам го, той също е страхотен, но моето мнение е, че с Меси и Марадона не може да бъде сравняван никой. Заради нещата, които Лео прави", споделя той.