на живо

Гари Невил ще бъде треньор на Валенсия до края на сезона

Англичанинът за пръв път в своята кариера ще заеме позицията на старши треньор

http://www.skysports.com/

Ръководството на Валенсия днес обяви, че треньор на испанския отбор до края на настоящия сезон ще бъде Гари Невил.

Информацията бе публикувана в официалния уеб-сайт на тима. Назначението на бившия дългогодишен капитан на Манчестър Юнайтед идва след като преди ден на „Местая” за временен наставник на „прилепите” бе избран Салвадор Гонсалес Марко – Воро. Испанецът замени Нуно Еспирито Санто, който подаде оставка веднага след загубата с 1:0 от Севиля.

Гари Невил за пръв път в своята кариера ще заеме позицията на мениджър, след като няколко години беше част от треньорския щаб на националния отбор на Англия. Договорът му с испанския отбор е за 5 месеца, като плановете на англичанина са след изтичането на контракта, той да продължи работата си за „трите лъва”. Асистент на Гари Невил във Валенсия ще бъде неговият по-малък брат и бивш съотборник в Манчестър Юнайтед – Фил Невил.

Снимка: eplwire.com

„Ужасно развълнуван съм от предоставената ми възможност. Валенсия е голям футболен отбор и от годините си на състезател съм запознат със страстта и отдадеността на феновете тук. Щастлив съм и от факта, че ще мога да работя с група от талантливи играчи. Заемането на подобна позиция е непознато усещане за мен, но същевременно е едно предизвикателство, което с радост съм готов да поема.” – сподели Гари Невил.

Официалното представяне на англичанина ще бъде утре на „Местая”, като той ще започне работата си начело на „прилепите” в неделя (6 декември).

Следващият двубой за Валенсия е довечера, когато „прилепите” гостуват на третодивизионния тим на Баракалдо в 4-ти кръг от Купата на краля. В класирането на Примера дивисион, след 13 изиграни мача, Валенсия заема девето място, като в събота на „Местая” гостува лидерът – Барселона.

Треньор на „прилепите” в двубоите срещу Баракалдо и Барселона ще бъде временния наставник на тима – Воро. Първият мач на Гари Невил като треньор на Валенсия ще бъде на 9 декември срещу Олимпик Лион в мач от група „H” на Шампионска лига, като при победа „прилепите” имат възможността да си осигурят продължаване в следващата фаза на турнира.