на живо

Гари Невил: Време е "Манчестър Юнайтед" да бъде продаден

Недоволството срещу семейство Глейзър продължава да расте

Моментът за продажба на акциите на "Манчестър Юнайтед" назря, категоричен е бившият капитан на тима Гари Невил. Той изрази позицията си в ролята на анализатор на "Скай Спортс", след като голям брой привърженици на "червените дяволи" организираха протест срещу собствениците на клуба, като дори нахлуха на стадиона, което доведе до отмяната на дербито с "Ливърпул".

Ръководството на Висшата лига излезе с официално становище по повод проваления двубой: "Феновете разполагат с множество канали, по които могат да направят публично достояние своето мнение, но стореното от една малка група от тях няма оправдание."

Невил подкрепи бунта на феновете срещу собствениците на "Юнайтед" - семейство Глейзър. Вълната на недоволство срещу американците се засили след новината за създаването на европейска Суперлига с участието на 12 от най-богатите клубове, сред които и гранда от Манчестър.

"Всичко това е следствие на решението на собствениците отпреди две седмици. Голяма част от феновете вече не им вярват, а други дори ги презират. Всички фенове трябва да се обединят и да застанат зад това, което тези на "Юнайтед" направиха в неделя, защото бъдещето на футбола в Англия е застрашено. Не бива да забравяме какво се случи преди две седмици. Те опитаха да се изолират в затворен турнир, което щеше да бъде огромен удар по всеки друг клуб в страната. Тези клубове искаха да вземат всичките пари и да разрушат пирамидата на изкачване и изпадане. Това е непростимо.", каза бившият защитник.

"Не можеш да накараш някой да продаде футболен клуб насила, а и Глейзър са показвали в миналото, че са упорити. Понякога обаче идва момент, в който можеш да изкараш цяло състояние от продажба. Може би следващите собственици няма да се справят по-добре с управлението на "Юнайтед", но продажбата в момента е най-правилното нещо", категоричен е той.