на живо

Гари Родригес: Холандия ме иска, но още в "Левски" избрах Кабо Верде

Полузащитникът на "Галатасарай" разкри, че е получил повиквателна от Куман

Бившият футболист на "Левски" Гари Родригес призна, че е получил повиквателна за националния отбор на Холандия от селекционера Роналд Куман. 28-годишният полузащитник, който е един от най-качествените чужденци, подвизавали се по българските терени, обаче няма как да участва в официален мач на "лалетата".

Причината е, че като футболист на "Левски" се съгласява да облече екипа на родината на баща му - Кабо Верде. Вероятно никога няма да играе на голямо първенство, но въпреки това не съжалява за избора, който е направил преди години.

"Да, Роналд Куман ми се обади, но вече е твърде късно за каквото и да било. Баща ми искаше да играя за Кабо Верде и го сторих, още докато играех в "Левски". Затова не знам дали някога през кариерата си ще играя на голямо първенство. Но както и да е, футболът в Кабо Верде се развива много бързо."

"И все пак съм щастлив, че играя за тази страна. Тъжното е, че Холандия вече никога няма да бъде опция за мен.", сподели Гари Родригес пред холандските медии.

Гари Родригес е роден в Ротердам. През 2014-а напуска "Левски" в посока "Елче", където изкарва един сезон. След това облича екипа на ПАОК и няколко месеца е съотборник с Димитър Бербатов. Кариерата му продължава да се развива добре и тази есен записа мачове в Шампионската лига с "Галатасарай" и дори вкара гол на "Локомотив" Москва.