на живо

Гатузо скочи заради Донарума: Не изобразявайте едно дете като чудовище!

"Той е на 18 и плаче в съблекалнята. Не е казал, че иска да си ходи", каза треньорът на "Милан"

Getty Images

Треньорът на "Милан" Дженаро Гатузо не сдържа гнева си срещу феновете на тима, които обиждаха вратаря Джанлуиджи Донарума по време на мача срещу "Верона" от осминафиналите за Купата на Италия.

Младият страж бе освиркван и обиждан от тифозите на "росонерите" заради слуховете, че агентът му е поискал да прекрати договора му с клуба, за да може да премине в "Пари Сен Жермен".

Въпреки победата, след срещата Донарума изглеждаше разстроен, а Гатузо беше първият, който го поздрави за сухата мрежа.

"Джиджо не заслужава такова отношение. Той плаче в съблекалнята и Леонардо Бонучи го успокоява. Той е 18-годишно хлапе и беше потресен. Донарума е най-добрият вратар в света за неговата възраст. Ще го защитавам с всички сили. Джиджо не ми е казвал, че иска да напусне. Ако го направи, тогава вече е различно", коментира Гатузо.

"Чувствам се ужасно заради отношението на феновете, които изобразиха едно дете като чудовище. Той не заслужава това. Хубавото поне е, че имаше само 9000 души на стадиона. Представете си какво щеше да бъде, ако го обиждаха 50 хиляди", добави гневният треньор на следващият съперник на "Лудогорец" в Лига Европа.