на живо

Газа се изходил в чорапите на Гатузо за "добре дошъл"

Любопитна история от периода им в "Рейнджърс"

Навръх 54-ия рожден ден на английската футболна легенда Пол Гаскойн се връщаме към една любопитна история от престоя му в "Рейнджърс".

Годината е 1997-а и 19-годишният Дженаро Гатузо току-що е сменил скромния "Перуджа" в родината си с шампиона на Шотландия. Италианецът, известен с буйния си нрав, винаги е всявал респект, но изглежда Гаскойн е пропуснал този важен момент. За Газа Гатузо бил просто поредният нов съотборник за дразнене.

Така Гаскойн издебва Гатузо и... се изхожда в чорапите му.

"Беше в първия ми ден в Глазгоу. Влязох да си взема душ, а той използва това време, за да се изходи в чорапите ми. Когато излязох, съблекалнята миришеше ужасно. Всъщност Газа всеки ден скрояваше по някой подъл номер.", разказва Гатузо в интервю за Youtube канала 2 Angry Men.

Скандалният Гаскойн имаше куп проблеми през годините, но изглежда те вече са далечен спомен. Бившият халф на "Тотнъм" е в отлична форма, която демонстрира наскоро при участието си в популярно италианско риалити предаване.

Именно Газа е футболистът, с когото великият мениджър Сър Алекс Фъргюсън призна, че е искал да работи, но не е получил тази възможност. В интервю пред Гари Невил, шотландският специалист определи Гаскойн като "най-добрия английски футболист след Боби Чарлтън".

Гаскойн обаче едва ли щеше да се задържи дълго в "Манчестър Юнайтед", ако бе имал неблагоразумието да се изходи в чорапите на Рой Кийн...