на живо

Ген. Мутафчийски: В БФС си правят сметки без кръчмар

Според председателя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, пикът на заразата ще бъде след около три седмици

btvnovinite.bg

Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски е изненадан от решението на БФС за подновяване на първенството през месец май.

"Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи", заяви той в интервю за БНР.

"Това е пълна щуротия. Това не е синхронизирано с щаба, нито пък сме го изговаряли с министър Кралев. Ние с него имаме прекрасна комуникация и си мисля, че и с него не е изкоментирано даже. Аз разбрах доводите – щели да банкрутират няколко отбора и т.н., но всяко изключение от това, което е обявено като общи мерки, може да навреди много", каза още той.

Според ген. Мутафчийски рестартирането на българския спорт едва ли ще се случи през месеците май и юни. В зависимост от ситуацията, спортни състезания у нас можe би ще има през лятото или пък през есента. Всичко зависи от развоя на заболяването.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: