на живо

Генчев: Някои футболисти ще играят срещу "Тотнъм" само с една тренировка

"Орлите" заминаха за Лондон с надеждата, че ще спечелят първа точка в груповата фаза на Лига Европа

"Лудогорец" замина за Лондон, където утре (26 ноември) "орлите" ще играят срещу "Тотнъм" в среща от четвъртия кръг на Лига Европа.

Футболните шампиони на България не са участвали в официален мач от 8 ноември, когато победиха ЦСКА 1948. Мачът на тима срещу "Ботев" Пловдив беше отменен, след като в редиците на разградчани имаше над 10 заразени с коронавирус.

Част от тях вече се възстановиха и дадоха отрицателни тестове. Те попаднаха в групата на треньора Станислав Генев за гостуването в Лондон. "Тотнъм" победи "Лудогорец" с 3:1 като гост на 5 ноември. 

"Буквално вчера и оня ден излязоха от карантина. С една тренировка ще се наложи някои футболисти да играят", притеснен беше Генчев при заминаването.

От групата за мача отпаднаха Сисиньо и Алекс Сантана, които все още не са напълно излекувани.

"Вътрешно в себе си много се моля да няма тежки контузии, момчетата да са живи и здрави и да дадат максимума от себе си за да се представим достойно. А това наистина ще изисква изключително силни волеви качества", заяви изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

Въпреки трудната ситуация и класния съперник, от "Лудогорец" посочиха, че ще преследват спечелването на първи точки в групата през този сезон.

"Ако не вярваме, по-добре да си останем тук. Няма нищо невъзможно във футбола", заяви Генчев.

"Аз не знам някой да е тръгнал за да пада или да загуби по-малко. Винаги тръгваме за да успеем да спечелим, дай Боже", добави вратарят Владислав Стоянов.

С отбора отпътува и възстановеният Кирил Десподов. Той беше за последно на терена преди месец срещу "Антверпен", когато получи контузия. 

Тагове:

Лудогорец