на живо

Генчев преди мача с ЛАСК: Имаме по-добри футболисти. Няма да завършим без точка

Гледайте "Лудогорец" - ЛАСК Линц, пряко по bTV Action на 10 декември

Lap.bg

Треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев е убеден, че тимът му няма да завърши без точка в груповата фаза на Лига Европа. 

На 10 декември "орлите" приемат ЛАСК Линц в последна среща от кампанията 2020/2021. До момента българският тим има само загуби в актива си.

Срещата може да гледате пряко по bTV Action от 22:00 ч.

"На никой не е приятно да влезе в негативната история, ако не спечелим утре и завършим без точки или без победа. Но аз съм сигурен, че утре отборът ще спечели 3 точки и въобще не мисля за друг вариант. Ако търсим причини в предишните мачове, вероятно във всеки един ще намерим такива отговори. Но аз го казах на футболистите - причини за досегашните загуби няма да търсим. Нас ни интересува само утрешния мач. Да излезем с достойнство, всеки да покаже най-доброто от себе си, за да може отборът да запише три точки", заяви Генчев на традиционната пресконференция преди мача.

Младият специалист направи своя повторен дебют начело на тима именно срещу ЛАСК при гостуването в Австрия. Тогава "Лудогорец" загуби с 3:4.

Снимка: Lap.bg

"За нашите футболисти е доста трудно след толкова поредни загуби. Но най-важното е утре да покажат истинското си лице и най-важното, че имат желание за победа. Аз съм сигурен, че в нашия отбор като качество имаме доста по-добри футболисти, отколкото при противника. Единствено трябва да го покажем това на терена, за да постигнем победа", добави Генчев.

Той е считан за временен наставник на тима, но е категоричен, че постоянните спекулации, че клубът преговаря с нов специалист, не го притесняват.

Снимка: Lap.bg

"Това не е нова ситуация за мен. През миналата година бях в същото положение. Концентрирал съм се върху работата си отборът да играе добре. Спекулации винаги има. Всичко опира до резултатите. Мен не ме притесняват тези неща, нито ми пречат на работата", заяви Генчев.

За мача с ЛАСК той няма да може да разчита на наказания Драгош Григоре, както и на Антон Недялков, който е със счупен пръст.

Гледайте "Лудогорец" - ЛАСК, пряко по bTV Action от 22:00 ч. на 10 декември.