на живо

Гениалният Брозович превъртя интернета (ВИДЕО)

Полузащитникът на "Интер" достигна нови висини в защита

Twitter

Футболът постоянно еволюира и полузащитникът на "Интер" Марсело Брозович е поредното доказателство за това. Хърватинът показа нов и крайно различен подход на позициониране в стена при изпълнение на пряк свободен удар.

Докато мениджъри като Пеп Гуардиона и Юрген Клоп търсят начини за подобряване на играта на тима в защита, то Брозович действа революционно при удара на Луис Суарес в мача между "Барселона" и "Интер" от Шампионската лига в сряда вечер.

Вместо да допълни стената с футболисти от двата тима, полузащитникът се приплъзна зад играчите. Целта му бе да спре топката, ако тя премине под краката на съотборниците му. Движението му заблуди Суарес и той стреля директно в основата на стената, топката се отби от Брозович и по никакъв начин не застраши вратаря на "нерадзурите" Самир Ханданович. 

Нетрадиционният подход на световния вицешампион е тема номер 1 сред футболните фенове в социалните мрежи. Видеото вече е хит, а поздравленията за Брозович валят отвсякъде.

Триковете на хърватина не спасиха "Интер" от поражение (0:2), но пък могат да създадат нова вълна в защита, а и докараха усмивка на лицето на контузения Лионел Меси.