на живо

Георги Братоев: Отборът е забравил да побеждава (ВИДЕО)

"Трябва ни повече игрови опит", каза Цветан Соколов

Lap.bg

"На този етап за нас е важно да побеждаваме. Отборът е забравил да побеждава и по-добре да играем изключително грозно и да бием, отколкото да играем красиво", каза минути след драматичната победа над световния шампион Полша с 3:2 Георги Братоев.

Липса на самочувствие и игрови опит като отбор пък посочи за проблеми в тима топреализаторът Цветан Соколов.

"Имали сме и по-положителни серии. Според мен ни трябва малко повече игрови опит. Играхме две контроли срещу Китай, а след това в първия ни мач срещу Франция се видя, че правим твърде много индивидуални грешки. Така няма как да се играе срещу тези отбори. Те наистина играят на доста високо ниво"

Снимка: Lap.bg

"Такива мачове наистина са ни от полза, най-вече за израстване като състезатели, за израстване като отбор. В тези моменти, ако не играем като отбор, ще загубим. Ние се борихме до края, всеки един на игрището се раздаде и мисля, че резултатът се видя. Радвам се, че е положителен, защото никой от момчетата не каза, че не може повече. Просто излязохме и се бихме", добави той.

Снимка: Lap.bg

Либерото Теодор Салпаров благодари на публиката във Варна и заяви, че вижда положителна промяна в сравнение с миналогодишното представяне на "лъвовете".

"Пред такава публика емоциите и чувството след мача е едно голямо удовлетворение. Още повече, че да биеш световния шампион не се случва всеки ден. Позитивното е, че от мач на мач растем нагоре и доказахме, че този мач срещу Русия не е случаен. Отборът имаше психически проблем от миналата година заради многото загуби, но виждате, че днес показахме характер, благодарение на тази публика и на играта като колектив. Вярвам, че от тренировка на тренировка, от мач на мач, ще играем все по-добре", заяви Салпаров.