на живо

Георги Дерменджиев е новият треньор на "Левски"

Славиша Стоянович се отправя към Латвия

Lap.bg

Георги Дерменджиев е новият треньор на "Левски", съобщават колегите от Sportal.bg. 64-годишният специалист поема "сините" още днес, след като през изминалата нощ е приел предложението на Павел Колев.

Трикратният шампион с "Лудогорец" е подписал договор за шест месеца с опция за удължаване с още два сезона. 

Дерменджиев сменя на поста Славиша Стоянович, който ще застане начело на националния отбор на Латвия. Словенецът и "Левски" се разделят по взаимно съгласие.

Стоянович пристигна на "Герена" през лятото, заменяйки италианеца Делио Роси. Той стартира силно престоя си начело на "Левски", но впоследствие "сините" отпаднаха от турнира за Купата на България и се свлякоха до трето място във временното класиране на Първа лига.

За последно Георги Дерменджиев работи в казахстанския "Ордабаси". Под негово ръководство "Лудогорец" спечели три титли, една купа и два пъти влезе в групите на Шампионската лига.

Бившият наставник на "орлите" веднага ще пристигне в Агия Напа, за да започне да води столичани, които провеждат зимната си подготовка в Кипър от 10 януари и ще останат там до 9 февруари.

Сегашният помощник-треньор Асен Букарев и треньорът на вратарите Димитър Иванков остават в щаба на Дерменджиев, но скоро към тях най-вероятно ще бъде привлечен още един специалист. Със сигурност и Тодор Симов, който подготвя в София Божидар Митрев, Мартин Полачек и Филипе Нашименто, ще бъде част от екипа му.

Новият треньор на "сините" ще дебютира на 25 януари срещу китайския "Хенан".