на живо

Георги Дерменджиев: Футболистите ни знаят как да изиграят един такъв мач (ВИДЕО)

Светослав Дяков: Имаме силите и възможностите да отстраним чехите

Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев призова всеки, който иска да гледа отбора му, да бъде утре на националния стадион и да ги подкрепи в мача с "Виктория" Пилзен. В два мача разградчани ще се опитат да прескочат плейофния кръг и да влязат за втори път в групите на Шампионската лига.

"Не искам насила подкрепа, но мисля, че българската публика е зажадняла да гледа добри мачове, добър футбол. Нека хората да дойдат и да бъдат доволни. "Лудогорец" за краткия си период на съществуване от 5-6 години играе трети плейоф за влизане в Шампионската лига", заяви наставникът на българския първенец.

"Искаме да изиграем и двата мача както трябва и ако може, нека "Лудогорец" влезе в групите. Знаете, че Анисе има много тежка контузия, която получи в мач срещу български отбор- счупени ребра, а има и още трима човека, които са критични. Вие видяхте травмираните, нека не ги говорим с имена. Лекарите правят всичко възможно, за да ги възстановят и утре в деня на мача ще преценим дали са в състояние да играят".

"Но това е един плейоф в два мача, важно е и да вкараме, и да не получим голове. Отборът трябва да изиграе утре един високоинтелектуален мач и евентуално да победи. Има разлика с предишния път, когато се борехме да влезем в Шампионска лига срещу "Стяуа", защото отборът ни има сега по-голяма рутина.

"Според мен отборът върви стъпаловидно напред и по моя преценка, футболистите са в добро състояние да изиграят този мач и да спечелят", завърши Дерменджиев.

"Имаме силите и възможностите да отстраним чехите. Напрежение има преди всеки мач, нормално е. Нашата цел е да отстраним Виктория Пилзен. Отборът ни има силите и възможностите да елиминира чехите", каза капитанът на "Лудогорец" - Светослав Дяков.

"Изправяме се срещу стойностен отбор, който разчита на колектива и се опитва да контролира събитията на терена. Ако трябва да правим сравнение, не се сещам да сме се сблъсквали с тим, по-добър от техния в тази фаза"