на живо

Георги Дерменджиев: Мачът с ЦСКА няма да реши титлата

Треньорът на Лудогорец сподели очакванията си за дербито

БГНЕС

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе категоричен, че скандалите около промяната на собствеността на ЦСКА и борбата за получаване на лиценз за евротурнирите няма да повлияят на играта на "червените" в предстоящото дерби между лидерите в родния шампионат. Според специалиста футболистите на столичния тим ще бъдат крайно мотивирани и ше покажат най-доброто, на което са способни.Мачът ще се играе в събота от 20:00 на стадион "Лудогорец Арена" в Разград.

„Аз очаквам да стане добър мач и да зарадваме всички фенове. За скандалите в ЦСКА – самата игра на терена няма нищо общо с това, което се пише. Сигурен съм, че премиите им ще бъдат завишени, защото те знаят цената на трите точки на терена на Лудогорец, ще бъдат крайно мотивирани и ще излязат с най-доброто, което имат. Този мач няма да реши титлата, но трите точки са много важни и за двата отбора.“, коментира Дерменджиев.

„Винаги, когато има промяна в треньорското ръковдство на един отбор, всеки тим има подем. Не познавам работата на Галин Иванов. Знам, че е имал успехи с отборите в ДЮШ. Ние трябва да бъдем предпазливи и ще го направим това нещо.“

Дерменджиев не пожела да разкрие кой ще поведе атаката на отбора срещу ЦСКА и изрази увереност, че Лудогорец не може да бъде изненадан с нищо.

„Аз знам кой ще поведе нападението ни, но това ще го разберете на мача. Лудогорец е много сериозна организация, която не може да бъде изненадана в нито един момент и действията се контролират много точно. Като завърши първенството, ще има и нови футболисти в отбора. Целите в Лудогорец са много високи и отново ще се опитаме да атакуваме груповата фаза на Шампионската лига.“

Снимка: БГНЕС

Наставникът на "орлите" отговори с усмивка на запитване за предпочитанията му, ако трябва да избере кой измежду мачовете с ЦСКА (04.04) и с Левски (08.04) би загубил.

„Имам предпочитание, но няма да го споделя“, заяви Дерменджиев.