на живо

Георги Дерменджиев: Загубата от "Левски" е мотивираща (ВИДЕО)

"Щастлив съм, че "Лудогорец" ще донесе радост на българските фенове", каза треньорът на шампионите пред bTV

bTV

Старши треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев определи загубата на тима от "Левски" в последния кръг на Първа професионална лига за мотивираща.

„Мачът с „Левски” беше тежък, защото загубихме един футболист. Има и доста други, които са наритани и трябваше да изразходваме много сили и много енергия за него, но в крайна сметка отборът е подготвен. Мисля, че футболистите ще могат да се възстановят и да го изиграят на ниво. Загубата срещу "Левски" ще мотивира повече футболистите, за да се докажат и да направят така, че да бъдат много концентрирани за мача с „Виктория” Пилзен”, сподели Дерменджиев.

Дни преди дългоочаквания мач на "Лудогорец" срещу чешкия шампион за влизане в групите на шампионска лига, той разкри пред bTV, че единствените контузени в тима са Анисе и Препелица.

Снимка: Lap.bg

Дерменджиев определи съперника си като силен отбор, който е постоянен участник в европейските турнири и го нареди на второ място след  „Базел” измежду международните съперници на „Лудогорец”.

"Не можем да говорим за смелост или за предпазливост. Трябва да влезем достатъчно концентрирани. „Виктория” Пилзен е един много добър отбор и трябва да се играе много внимателно и в двете фази – когато се атакува и когато се защитава отбора. Всеки гол, който бъде вкаран, носи успех”

Снимка: bTV

Дерменджиев разкри, че клубът се готви целенасочено срещата в сряда, като използва услугите на най-добрите за България психолози, треньори и лекари.

„Върху отбора имаше натрупано психологическо напрежение заради това, че миналата година не успя да се класира и страха от неизвестното какво ще се получи в тези мачове, но ние успяхме да го премахнем и вие видяхте, че и в двата мача отборът се представи много категорично. Имаме вече осигурена „Лига Европа”, което им вдъхна вяра, даде им самочувствие, че те могат да го направят това нещо и сега цялото внимание е насочено към „Виктория” Пилзен”, категоричен беше специалистът.

„Аз съм си българин, искам българският футбол да е на по-високо ниво, за това съм доволен и щастлив, че „Лудогорец” и футболистите пак ще донесат радост на българските фенове и на тези хора, които са истински запалянковци, които ще могат да дойдат със съпругите, с децата си на стадиона и ще могат да гледат и да подкрепят отбора. Това за мен е изключително важно и се радвам, че още в началото има хора, които искат да си осигурят тези билети, за да дойдат и да гледат български отбор", завърши Дерменджиев.

Мачът "Лудогорец" - "Виктория" Пилзен ще може да гледате пряко в ефира на bTV Action в сряда (17 август) от 21:00 ч.