на живо

Георги Градев: Конгресът се води от Камен Костадинов, той не зачита гласовете в залата

Футболният мениджър беше допуснат до залата, въпреки проблемите по-рано през деня

Георги Градев: Конгресът се води от Камен Костадинов, той не зачита гласовете в залата

Конгресът на Българския футболен съюз се ръководи от члена на Изпълнителния комитет Камен Костадинов, а скандалите по време на заседанието се случват, тъй като той не зачита гласовете в залата. Мнението е на футболния мениджър Георги Градев.

По-рано през деня той не беше допуснат като делегат на "Балкан" Варвара. Впоследствие Градев беше допуснат до залата, но само като наблюдател.

"В началото на конгреса, когато трябваше да се гласува участието на независим адвокат в секретариата. 212 бяха "За" участието на този адвокат, 203 бяха против и 65 се въздържаха от общо 418. Това значи паритет. Димитър Бербатов поде инициативата и сам слезе на трибуната и предложи да се назначат застъпници на тримата кандидати, които останаха в съревнованието. Камен Костадинов се опита да го опорочи и осуети, като не го подложи на гласуване, въстана бурно, един от делегатите успя да го направи като процедурно предложение. Камен Костадинов до последно се правеше, че не разбира, че става дума за застъпници, които само ще наблюдават начина, по който се броят гласовете. 10 пъти попита "Вие защо не казахте по-рано?", човекът каза "10 пъти вдигам ръка, вие не ме виждате". Стана един конфликт. Накрая залата взе единодушно решение да има застъпници. За мен те са първата важна крачка, но по-важно е какво ще се напише в протокола. Едно е аз да преброя 138 гласа за Димитър Бербатов, а в протокола да напишат 38. Нащрек сме до последно", заяви Градев и добави:

Снимка: Lap.bg

"Комисиите, които заседаваха до този момент, бяха бутафорни. Нито една не разгледа спорните казуси, например с моята делегатска карта. Успяваме да се обадим, когато можем, отгоре като гости. Долу в залата има възпитани, будни, млади, интелигентни хора, които намират начина да пробият. Конгресът се води от Камен Костадинов по начина, по който един апаратчик би го водил - без зачитане на глас от залата. Чак когато стане скандал, той се намесва"

Той заяви, че има клубове фантоми, но на тях от щаба на Бербатов няма да обръщат внимание.

Снимка: Lap.bg

"Клубове фантоми има по наша информация. Ние нямаме време с това да се занимаваме с това. За 5-6 клуба не искаме да влизаме в тази реторика. Ако трябва да разчитаме на 5-6 гласа, не е добре работата", заяви той преди да се заеме с гласуваната му роля на застъпник по време на гласуването.