на живо

Георги Градев: Не бях допуснат до конгреса заради машинации

Футболният агент е представител на "Балкан" Варвара

Георги Градев: Не бях допуснат до конгреса заради машинации

Футболният мениджър и представител на "Балкан" Варвара - Георги Градев, заяви, че не е бил допуснат до конгреса за избор на президент на Българския футболен съюз.

Преди началото на гласуването в НДК, стана ясно, че близо 15 клуба ще бъдат без представители. 

"Машинации. Миналата седмица адвокатската кантора, която обслужва сегашното управление на футболния клуб, е предала сигнал в прокуратурата срещу "Балкан" Варвара, съответно срещу членовете на управителния съвет с невярното съдържание, че подписите, които са положени под протокола, с който аз съм посочен за делегат, не са действителни. Всички са викани в полицията в рамките на четвъртък и петък. Представени са всички необходими документи, които удостоверяват, че аз съм издигнат легитимно от органа, който управлява клуба. Има и решение от септември месец на Общото събрание, с което аз съм приет за член", заяви Градев.

"Ситуацията е абсурдна. Футболният съюз в лицето на Михайлов и неговата клика създава изкуствена ситуация - проверка на прокуратурата, която няма как да завърши до конгреса. След това се позовава на собствените си неправомерни действия, за да откаже моето присъствие на конгреса. Моята съдба споделят още десетина клуба от благоевградския регион", добави той.

Градев заяви, че ако не бъде допуснат до залата, а Борислав Михайлов бъде преизбран, той ще обжалва решенията на конгреса.