на живо

Георги Иванов: Над 20 години нося отговорност (ВИДЕО)

Още 800 хиляди лева трябват на Левски до 31 март за лиценза

Георги Иванов остава на поста спортен директор на футболен клуб Левски. След класирането на тима в втората шестица на първенството Иванов подаде оставка, която собственика на отбора Тодор Батков отхвърли.

"Независимо от горчилката сезонът не е завършил. Продължаваме за Купата, имаме реален шанс да я спечелим, което частично ще спаси сезона. Имаме 10 мача във втората шестица, в които задължително трябва да победим. Драстични промени на този етап няма да правим. Да, отказах да я приема. Моделът, по който се развива Левски е негово дело и не мисля, че е лош", потвърди Батков.

„Истина е, че аз съм отговорен човек и след като останахме във втората шестица, беше нормално да си подам оставката. Собственикът не я прие“, внесе яснота Георги Иванов. „Аз съм Георги Иванов и съм свикнал да нося отговорност. Над 20 години вече я нося и отговарям за резултатите на отбора. Не смятам, че трябва да давам обяснение на някой. Почнахме нещо от нулата, стигнали сме до повече от половината. Трябва да минем през три транферни прозореца, за да направим Левски такъв какъвто трябва да бъде. Всяко нещо, което се прави бързо, свършва бързо. Мисля, че работим в правилна посока, но не ни стигна времето. Загубихме от по-слаби отбори и тези точки ни липсват“, категоричен бе той.

Междувременно сроковете за плащане на задълженията на „Левски” изтичат и в Управителния съвет са притеснени от това. След днешното събрание председателят на тръст „Синя България” и член на УС - Васил Колев, призова феновете незабавно да си купуват акции. Причината e нуждата от пари за задълженията към Черноморец за Пламен Димов.



"Нека всички, които искат да си купят акции, да го направят до утре. Трябва да се издължим за Пламен Димов, а сроковете изтичат", заяви Колев.

В същото време сините ръководители са взели решение да намалят цените на билетите за предстоящите двубои от втората шестица. Пропуските за сектор „В” вече са 10 лв, а тези за секто Б - 5. Всички лица под 18-годишна възраст ще могат да посетят стадион „Георги Аспарухов” срещу символичната сума от 1 лев.