на живо

Георги Иванов очаква само още едно ново попълнение

Отборът на "Черно Море" започна подготовка днес

"Черно море" започна подготовка днес (9 януари) за пролетния дял от първенството. До 19 януари тимът ще се подготвя във Варна. Вторият етап на подготовката на тима ще е в Гърция от 20 януари до 3 февруари.

По време на лагера там варненският тим ще изиграе 5 контроли, съобщи наставникът Георги Иванов. На 21 януари "Черно море" среща "Аридея". На 25 януари тимът ще се изправи срещу "Верия", а три дни по-късно - срещу ПАОК. На 31 януари "моряците" ще играят с "Ираклис", а последната проверка на гръцка земя е на 2 февруари срещу "Арис".

Според Иванов условията, които предоставя Гърция за тренировки, са добри. Третият етап от подготовката преди първия пролетен кръг отново ще е във Варна, като се предвижда тимът да изиграе още една контрола преди мача си срещу ЦСКА.

"Надявам се на ползотворна подготовка, времето малко ни затруднява. Сега ще тренираме на базата на "Спорт Палас". Първият етап е десет дни, в които ще се наблегне на физическата подготовка, защото на снега няма как да се тренира", коментира специалистът.

Гонзо сподели, че иска да бъде привлечен още един футболист по време на зимния трансферен прозорец. Той обясни, че става въпрос за българин, с когото клубът е в преговори, но отказа да съобщи на какъв пост играе. 

"На този етап няма да правим други трансфери. В подготовката ще се включат и юноши на клуба", каза Иванов.

До момента клубът привлече две нови попълнения. Това са вратарят Войтех Шром и офанзивният полузащитник Борислав Балджийски.

Специалистът изрази надежда юношите от месец на месец да показват по-добро ниво и ако е възможно да се наложат в първия отбор. Той коментира още, че на този етап на отбора не му е необходим нападател.

Гонзо заяви, че основен приоритет за тима остава третото място в Първа лига. В момента "моряците" са четвърти с 32 точки, на 15 от лидера "Лудогорец". Втори е "Левски" с 43, а на третото място е основният им конкурент ЦСКА с 35 точки.

"Ще се мъчим и ще се борим да стигнем до третото място, независимо че всички мачове играем на чужд терен. Заради това, че няма да играем на "Тича" целите ни не се променят - ще опитаме да направим всичко възможно да стигнем за Купата на България, колкото може по-далеч и за първенството, ако можем да се преборим за тройката", обобщи Иванов.