на живо

Георги Петков е контактен и в стабилно състояние. Очаква се да го изпишат във вторник

Той е преминал скенер и има леко сътресение

Lap.bg

Вратарят на "Славия" Георги Петков е контактен и в стабилно състояние. Той е настанен във Военно-медицинска академия, където е преминал през скенер след жестокия сблъсък с футболиста на ЦСКА Жорди Кайседо. 

Малко преди края на второто полувреме на мача на стадион "Славия", където домакините загубиха с 2:3, двамата футболисти се сблъскаха в наказателното поле. Петков падна на тревата, като се наложи намесата на медицински екип. Според появилите се информации, той си е "глътнал езика" няколко пъти.

Снимка: Lap.bg

Още по-тежка стана ситуацията, когато пристигналата линейка не успя да отвори вратите си дълго време, за да бъде качен вратарят. 

След пристигането му във Военно-медицинска академия, той е бил подложен на прегледи, които са показали леко сътресение. За момента 45-годишният футболист остава в болничното заведение, но се очаква утре (22 февруари) да бъде изписан и да продължи лечението си у дома, съобщиха за bTV от "Славия". 

Снимка: Lap.bg

Пред bTV физиотерапевтът на "Славия" - Дениз Йълмъз, който първи се притече на помощ на Петков, заяви, че вратарят не помни случката.