на живо

Георги Петков пред bTV: Това, че гостуваме, може и да е по-добре за нас (АУДИО)

"Няма какво да губим, само можем да спечелим от мача с "Кукеси", заяви вратарят на "Славия"

Lap.bg

Вратарят на "Славия" Георги Петков заяви, че тимът му донякъде е извадил късмет при жребия за първия предварителен кръг на Лига Европа. "Белите" се изправят срещу албанския "Кукеси", а според опитния Петков това, че тимът му гостува, може и да се окаже плюс.

"С оглед на отборите, които бяха определени и с които ще играем, мисля, че имаме някакъв късмет, но трябва да се обърне внимание на този тим от Албания. Аз поне съм играл там два-три пъти, играе се доста трудно. Получих информация, Дарко (Тасевски) ми даде, защото има приятел там. Доста чужденци имат и ще бъде тежко.", каза Петков.

"Това, че гостуваме, донякъде може да е и по-добре за нас. Както виждаме, ние като гости играем по-силно. Трябва да се обърне внимание какъв отбор са. Вече това е работа на старши треньора - да ги разузнае."

"Едно голямо постижение за нас е това класиране. Знаете, че в клуба "Славия" разполагаме само с българи. Със сигурност тези мачове на някои от момчетата ще са им първи в евротурнирите. Ние няма какво да губим, само можем да спечелим от този двубой."

"Според мен, както казва и треньорът, ще ни трябват някои попълнения, за да можем да имаме и дълга резервна скамейка. Миналата година, специално за мен, успехите бяха, защото имаше хора, които да влязат да помогнат.", допълни 44-годишният страж.

Снимка: Lap.bg