на живо

Георги Терзиев: Надявам се да поднесем изненада срещу "Тотнъм" (ВИДЕО)

"Доказали сме, че срещу големи отбори играем силно", заяви футболистът на "Лудогорец"

Георги Терзиев: Надявам се да поднесем изненада срещу "Тотнъм" (ВИДЕО)

В "Лудогорец" се надяват да докажат, че могат да се опълчат на европейските грандове. Това заяви защитникът Георги Терзиев. Разградчани посрещат финалиста в Шампионската лига от сезон 2018/2019 - "Тотнъм", в мач от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Срещата е на 5 ноември, а в предишните две срещи "орлите" записаха загуби от "Антверпен" и ЛАСК.

"Имахме няколко дни да се подготвим за този мач, който предстои. Той е изключително важен, защото знаем добре, че първите два мача бяха трудни за нас. Предизвикателството, което предстои, е доста голямо и се надявам с добра игра и добър резултат да можем да се "вдигнем" за европейските мачове. През годините сме играли с доста грандове и приятно сме изненадвали хората, които ни гледат. Надявам се утре да успеем пак, за да се затвърди, че срещу големите отбори играем силно", заяви Терзиев.

Снимка: bTV

През годините "Лудогорец" се е изправял още срещу "Арсенал" (загуби с 2:3 и 0:6), "Ливърпул" (равенство 2:2 и загуба с 1:2), "Реал" Мадрид (загуби с 1:2 и 0:4), "Пари Сен Жермен" (загуба с 1:2 и равенство 2:2), "Интер" (загуби с 0:2 и 1:2) и "Милан" (загуби с 0:3 и 0:1)

"Трудно е, но за това е отборна игра. Важно е като отбор да строим добре. Тогава ще бъде много по-лесно за всички и сигурно ще имаме успех. От мач на мач все по-добре ще изглеждат нещата. 7-8 нови човека дойдоха. Не става от днес за утре. Трябва да стабилизираме нещата. За това мисля, че с всеки изминал мач все по-добро лице ще показва "Лудогорец", заяви още Терзиев.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Защитникът разкри, че публиката ще липсва на отбора. Трибуните на стадиона в Разград ще останат празни като мярка против разпространението на коронавирус.

"Основно мислим да се представим на едно добро ниво, да покажем лицето на "Лудогорец". Сигурен съм, че, ако покажем нашето лице, което сме показвали в Европа, ще има и точки. Със сигурност стадионът щеше да е пълен. Приемаме, че ситуацията е такава в цял сват. Не можем да променим нищо", каза още Терзиев.

Снимка: bTV