на живо

Георги Тодоров: Хубаво е, че тази мъка свърши (ВИДЕО)

"Трябва да мислим за важните неща - дали клубът ще съществува"

Lap.bg

За първи път от 2016 г. "Левски" няма да играе в квалификациите за европейските клубни турнири. Тимът остана на четвърто място в класирането, след като загуби последните си 3 мача от Първа лига. 

"Това са ни възможностите, футболистите дадоха всичко по силите им, но за съжаление това е. Имаме три резерви, това е отбор на "Левски" с 14 човека, виждате докъде стигнахме. Може би добре стана, че тази мъка свърши. Дано започне да се гради нещо, което да е по-здраво и по-стабилно", заяви след мача с "Локомотив" Пловдив (1:2) треньорът Георги Тодоров. 

Той застана начело на тима в най-трудния период, заменяйки Петър Хубчев. В последните седмици Тодоров заяви, че има проблеми с мотивирането на футболистите си, които не са получавали заплати от няколко месеца.

Финансовата криза в тима настъпи, след като в началото на годината бяха приети промените в закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. От тогава "сините" се издържат предимно с дарения от фенове. 

"Другите отбори правят селекция, при нас не се чува нищо, защото първо трябва да оцелее клубът и после е всичко останало. Трябва да свършат по-важни неща. Ако има нужда, ще продължа да помагам, докато започнем да изграждаме нещо. Много трудно някой ще се съгласи да дойде в тази обстановка. Има футболисти, които биха дошли, но точно в тази ситуация не знам. Не знам дали клубът ще съществува. Първо трябва да е ясно какво правим", заяви още той.

Снимка: Lap.bg

"Нямам отбор. Всеки ден някой напуска, друг се разболее. Въпреки всичко трябва да сме благодарни на тези момчета, защото можеше и да не съществуваме досега, ако те не бяха коректни. Не мога да бъда недоволен от тренировките. Нормално да има проблеми, но докато имаха сили, мисля, че каквото можаха дадоха момчетата. Не знам дали вървим към оправяне или към най-лошото. Най-трудно е на Сираков в този момент. Футболисти ще се намерят. Ще трябва търпимост, независимо кой ще бъде треньор на "Левски", заяви Тодоров, който все още не е дал категоричен отговор дали ще продължи да води "сините" и през следващия сезон.