на живо

Георги Тодоров: Не бих си причинил да остана начело на "Левски"

"Простих на Станислав Костов. Ще бъде в групата за "Берое", заяви треньорът на "сините"

Георги Тодоров: Не бих си причинил да остана начело на "Левски"

Треньорът на футболния "Левски" Георги Тодоров заяви, че няма намерение да продължи да води "сините" и през следващия сезон. Причината са многото проблеми в клуба - финансови и спортно-технически.

"Моето бъдеще е тези 4 мача да ги изкарам. Не мога да си причиня това, което беше последните дни, на тези години. Не са водени разговори. Ако има нужда Сираков - да, винаги съм готов да помогна. В момента най-трудно е на него и на Тити Папазов, защото трябва да се осигури финансово клубът, а след тях съм аз. Ако има нужда, ще помогна на клуба. Но нито са водени разговори, нито искам да си причиня това на тези години. Не е все едно как ще минат тези 4 мача. Ние сме "Левски", никой не прощава негативен резултат. Няма значение кой е виновен и кой не. Трябва да търсим добри игри, млади футболисти ще влязат в следващите мачове и ще търсим максимума от това, което може да постигнем. Първо трябва да се види финансирането на клуба", заяви Тодоров.

Отборът от стадион "Георги Аспарухов" гостува на "Берое" утре (28 юни). Тодоров заяви, че има на разположение 19 футболисти за мача, като в групата попада Станислав Костов. Треньорът уточни, че двамата са имали конфликт, но са изгладили отношенията.

Снимка: Lap.bg

"Какъв конфликт може да има, като аз съм треньор, а той е състезател. Какви ли работи не чух?! За мен не е нормално да излизат неща от кухнята на отбора. Има разни мениджъри, така нататък. Истината е, че Станислав Костов ми се извини вчера, днес се извини пред футболистите. Ще бъде в групата. Аз не съм от хората, които имат желание да унищожат когото и да е, но няма да допусна да стане анархия. Това време е тежко, няма пари. Но пари не получава никой, а всеки си изпълнява задълженията. И всеки трябва да знае какви са задълженията. Анархия няма как да стане. Какви ли работи не прочетох?! Тези неща трябва да са вътре в клуба. Решими неща са, не е нещо кой знае колко тежко. Нормално - почувствал се е обиден, реагирал е, млад човек... Ако на него не простя - на кога. Плюс това е българин. Приключен е там проблемът. Пред мен е сбъркал. Пита за неща, които решавам аз. Пожелавам му успех, защото е нужно да вкара гол, за самочувствие. Зарадвах се, като вкара гол на "Арда", защото знам какво е централен нападател дълго време да няма гол. За бъдещето за следващия сезон, трябва да се обърнете към ръководството", заяви той.

"Нямам голям избор. Имам точно 19 човека, днес трима са контузени - Симеон Славчев, Мохамед Насиру и Дени Алар. Проблемът е голям. 19 човека с юноши. Каргас е наказан. Мартин Райнов ще го замени. Проблемът е, ако Холмар Ейолфсон получи картон. Тогава става още по-тежко", разясни Тодоров.