на живо

Георги Тодоров: Не съм щастлив, че се върнах в "Левски" (ВИДЕО)

"Виждам настроение в отбора", каза новият треньор на "сините"

Lap.bg

Новият-стар треньор на "Левски" Георги Тодоров започва шестия си период начело на "сините" с мач срещу "Арда" Кърджали. Той, а не Петър Хубчев, ще изведе тима в последния кръг от редовния сезон на 14 юни.

"Сините" продължават да са в тежка финансова криза, въпреки че мажоритарният пакет акции (86,6% от собствеността на клуба) бяха джиросани на Наско Сираков. Свиването на бюджета наложи раздялата с Хубчев, както и лошите резултати в последно време. Тимът няма победа от началото на годината.

"Трябва да играем комбинативен футбол и да се надиграваме. Мисля, че футболистите в "Левски" са много добри, но това се показва на терена. Не съм щастлив, че се върнах отново. Това означава, че нещата не са се случили. Вярвайте, през тази годината в клуба наистина всичко беше на ниво. Отдавна не е имало такива условия. За съжаление, отново се връщаме на изходна точка", заяви Тодоров.

"Наско ми се обади и ме попита дали мога да помогна. Естествено, че няма как да му откажа, защото хората в момента даряват и последните си пари. Аз съм от два дни. Мога да кажа, че някакъв живот се върна в отбора. Виждам някакво настроение. Правят ми впечатление някои неща. Аз няма да пренебрегна никого. Независимо дали му изтича договорът", добави той.

Снимка: Lap.bg

Тодоров беше категоричен, че в момента отборът не е добре балансиран. А заради контузии на някои от играчите, ще се наложи да използва и юноши. 

"Една къща се строи от основите, а не от комина. Такъв дисбаланс... Не искам да коментирам. Щом съм приел, аз си нося кръста. Имаме двама централни защитници с по 7 картона и единият има проблем, но стиска зъби. Как да откажа на Наско? Той се нагърби, а наистина има хора, които дават последните си пари за клуба. Колкото мога, ще помогна. Много е важен мачът утре. Имаме 4-5 еднотипни футболисти в средата на терена. Това направо не е истина. В момента само феновете носят нещо положително на Левски. Те поддържат отбора. Доста хора ми се обадят, за да ме подкрепят, ама аз знам много добре, че на следващия мач всичко ще бъде забравено. Да подкрепят клуба. Отборът може да играе слабо в някой мач, но те трябва да подкрепят клуба. Те направиха велики неща", коментира той.

Новият-стар треньор категорично отказа да коментира предшественика си Петър Хубчев.

"Обстановката и настроението в отбора водят до победи. Повярвайте ми. При загуби започват да се търсят виновници. Достатъчно гледахте мача с "Локомотив" и можете да направите оценка какво не се е получило. Аз обаче да коментирам това, не е коректно. Не е коректно към Петър Хубчев", заяви той.