на живо

Георги Вангелов и Даниел Александров спечелиха поясите на "Дан Колов – Никола Петров"

Националите с общо четири медала

bul-wrestling.org

Георги Вангелов и Даниел Александров са тазгодишните носители на поясите на Дан Колов и Никола Петров в едноименния турнир по борба, който приключи днес в Русе.

Александров спечели единственото злато за България при класиците, а Вангелов взе бронз в свободния стил.

За свое голямо разочарование, Даниел Александров не успя да се изправи на финала срещу големия си съперник - двукратния световен шампион Роман Власов. Руският борец не участва поради лекарска забрана и българинът спечели победата служебно. 

"Малко и ме е яд, защото не успях да направя финалната среща, но се надявам на голямо първенство да се сбъдне това нещо и да надвия най-добрия в категорията. Най-важното, към което се стремим тази година, е световното първенство, защото там се раздават квоти за олимпиадата", каза Александров след награждаването.

След дълго отсъствие от тепиха заради травми, Георги Вангелов се пребори за бронза при 57-килограмовите в свободния стил.

"Поясът по принцип се дава на шампиона, но така се случи, че аз бях единственият медалист в свободната борба и затова го дадоха на мен. Надявам се догодина да стана шампион и да взема още веднъж пояса, този път наистина заслужен", добави Вангелов.

На турнира българите взеха още четири медала - сребро за Тайбе Юсеин и Айк Мнацаканян, и два бронза за Константин Стас и Милослав Методиев.

Купата за най-добре представила се българска състезателка отиде за втора поредна година при световната шампионка Тайбе Юсеин.