на живо

Германия без половината си титуляри срещу Англия (ВИДЕО)

Трите лъва ще търсят втора поредна победа срещу Бундестима

Getty Images

Германия и Англия ще изиграят тази вечер пореден епизод от историческото футболно съперничество помежду им. За последно двата отбора се срещнаха точно преди една година - отново в контролна среща в Берлин. Тогава англичаните, водени от Рой Ходжсън, направиха впечатляващ обрат и спечелиха с 3:2, след като губеха с 0:2.

Снимка: Getty Images

Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов няма да може да използва редица титуляри срещу Англия заради контузиите на Мануел Нойер, Месут Йозил, Юлиан Дракслер и Марио Гомес.

Любопитното е, че на вратата на Германия вероятно ще застане Кевин Трап, който допусна цели шест гола срещу "Барселона" при сензационното отпадане на ПСЖ от Шампионската лига.

Двубоят ще бъде първи за Гарет Саутгейт като постоянен мениджър на Англия. Той също има своите проблеми, след като на последната тренировка преди отпътуването на отбора за Дортмунд Фил Джоунс беше контузен от сьотборника си в "Манчестър Юнайтед" Крис Смолинг. Уейн Рууни също пропуска гостуването тази вечер.

Преди поредната серия на историческото съперничество Саутгейт поиска Англия да последва примера на Германия с изграждането на стратегия за развитието на националните отбори, за да има постоянни успехи.