на живо

Германия измъкна равенство срещу Дания в контрола (ВИДЕО)

Двубоят бе организиран по повод 25-годишния юбилей на датчаните от спечелването на европейската титла

Reuters

Световният шампион по футбол Германия направи 1:1 при гостуването си на Дания в контрола в Копенхаген. Двубоят беше организиран по повод 25-годишния юбилей от спечелената от датчаните европейска титла след успех именно над Маншафта с 2:0 на финала в Гьотеборг.

Селекционерът Йоахим Льов бе дал почивка на повечето титуляри заради предстоящото участие в турнира за Купата на Кофедерациите в Русия. по-късно през месеца.

Вратарят Кевин Трап, защитникът Мартин Платенхард, халфовете Ларс Щиндл, Амин Юнес и Керем Демирбай и нападателят Сандро Вагнер направиха дебют с националната фланелка на Бундестима.

Лошо изчистване с глава на Антонио Рюдигер доведе до откриването на резултата в полза на домакините в 18-ата минута, когато Кристиан Ериксен вкара от границата на наказателното поле.

След почивката Трап спаси гостите, след като изби удар отблизо на Юсеф Поулсен под гредата, а към края Германия натисна и заслужено стигна до изравняване. В 88-ата минута Джошуа Кимих вкара за крайното 1:1 със задна ножица след разбъркване в наказателното поле на домакините.