на живо

Германия няма да е във Франция за Европейското първенство

Тимът избра уединена база на Женевското езеро

Германският национален отбор по футбол избра уединена база, в който ще бъде настанен по време на предстоящото Европейско първенство във Франция.

Любопитно е, че световните шампиони ще изберат хотел на брега на Женевското езеро и няма да бъдат в страната домакин на събитието. Футболистите ще бъдат настанени в луксозен замък, в който ще разполагат с всички необходими удобства.

Причините за това са няколко. По този начин избраниците на Йоахим Льов ще имат пълното спокойствие да се подготвят за предстоящите срещи. Те ще избегнат и шумните тълпи във фензоните на градовете-домакини.

Щабът на националния тим на Германия пък ще има пълна власт над медийните изяви на възпитаниците си. Срещите с журналисти ще се състоят само на предварително определени дати.

Сигурността също е фактор, тъй като опасността от терористични атаки в градовете е по-голяма.

Тимът ще пътува за мачовете си ден предварително със самолет.

За германският национален отбор подобно преживяване не е ново. По време на Световното първенство в Бразилия през 2014 г., тимът беше настанен далеч от градовете, в база, построена специално за него. Тогава възпитаниците на Льов спечелиха златните медали.