на живо

Германски отбор падна с 0:37 заради... страх от коронавируса (ВИДЕО)

Играчите на "Рипдорф" спазваха дистанция и по време на мача

Аматьорски тим от Германия умишлено загуби с 0:37! Не, това не е шега. Причината - страх от превърналия се в пандемия коронавирус. Заради COVID-19 играчите от дублиращия отбор на "Рипдорф" решиха да спазват социална дистанция и по време на двубоя с "Холденщед". При това на терена излязоха само 7 смелчаци, колкото е необходимият минимум.

Домакините разбрали, че в предишния си мач съперникът имал контакт със заразен футболист на "Еделсторф" и подали молба за отлагане. Тя обаче била отхвърлена, след като играчите на "Холденщед" дали отрицателни проби за COVID-19 и съответно нямало основание срещата да не се проведе по програма. От "Рипдорф" обаче продължили да се притесняват. Този път, защото тестовете били направени по-малко от две седмици преди мача, т.е. преди изтичането на задължителната карантина.

Така отборът на "Рипдорф" трябвало да избира - да не се яви и да понесе наказание или все пак да излезе на терена.

"И играчи от втория ни отбор заявиха, че искат да избегнат контакт с футболисти на "Холденщед", тъй като се страхуват за здравето си. Благодарни сме на седмината доброволци, без които щяха да ни глобят с 200 евро.", заяви след мача Патрик Ристоу - един от ръководителите на "Рипдорф".

На различно мнение е треньорът на победителите - Флориан Шиерватер.

"Нямаше причина този мач да не се проведе нормално. Никой от играчите ни не е имал контакт със заразения футболист на "Еделсторф". Аз се поздравих с него, но след това си направих тест и резултатът беше отрицателен. Според здравните власти половината ни отбор дори нямаше нужда да дава проби.", коментира наставникът на "Холденщед".

Кадри от този абсурден, но и епичен двубой: