на живо

Трима герои на България подписаха със "Славия"

Калоян Кръстев и Петко и Андреа Христови с първи професионали договори

Героите на "Славия", които помогнаха на младежкия национален отбор по футбол до 19 години да се класира за Евро 2017, вече са с професионални договори. За три години с родния си клуб се обвързаха защитниците Петко и Андреа Христови, както и нападателят Калоян Кръстев.

И тримата са родени през 1999-а година. Кръстев навърши пълнолетие на 24 януари, а близнаците Христови - на 1 март.

Договорката на момчетата и техните родители с президента на клуба Венцеслав Стефанов била да сложат подписите си след края на квалификациите във Франция, където и тримата бяха титуляри и с огромна заслуга за класирането на европейските финали през юли.

Няколко дни след завръщането на водения от Ангел Стойков юношески национален отбор на талантите от "Овча купел" бяха представените контрактите, които са за по 3 години. Това е стандартен срок, който е предвиден в документите на БФС за момчета, които идват от школата и подписват с родния си клуб.

И тримата са основни играчи в мъжкия състав на "Славия", като към тях вече има интерес от чуждестранни клубове. Шефът на "Славия" води преговори за евентуални техни трансфери, но държи момчетата да преминат в отбори, които ще вложат усилия в тяхното допълнително изграждане.