на живо

Българите се разплакаха, а героят Лазаров остана без глас (ВИДЕО)

Григор Димитров е бил вдъхновението на Александър Лазаров

Александър Лазаров изигра невероятен мач в тандем с Григор Димитров при победата с 2:1 срещу британците Джейми Мъри и Джо Солзбъри.

След края на мача на двойки, с който България спечели сблъсъка с Великобритания, световният номер 517 бе останал без дъх и трудно говореше.

Снимка: Reuters

Първоначално журналистът на корта се насочи към Григор Димитров, но първата ни ракета бе категоричен, че героят в мача е 22-годишният Лазаров.

"Загубил съм дъха си, нямам глас вече. Нищо нямаше да бъде възможно без Григор. Невероятно щастлив съм, че споделих корта с него и от начина, по който се представих днес", каза щастливият Лазаров.

"Не съм играл мачове като този. Невероятно бе и да видя как Григор игра в срещата преди двойките. Изключително е, че бях на корта с него", каза още третата ни ракета.

Снимка: Reuters

Най-емоционални след победата бяха Адриан Андреев и Димитър Кузманов, които се разплакаха от щастие.

"Отборната надпревара е специална за всеки играч. Емоциите, които се споделят отстрани… аз съм професионалист вече повече от 10 години, но такива емоции те карат да не остаряваш никога. Тази вечер беше такава. Вижте, тези момчета плачат – това е нещото, което търся. Победата си е победа, но това е голямата цел", добави Григор Димитров.

Във втория си мач от група "С" България играе с Молдова като първата среща трябва да започне в 1 часа след полунощ в събота срещу неделя българско време.