на живо

Героят Пиргов: Добра подготовка, шесто чувство и доза късмет

Вратарят на "Локомотив" Пловдив благодари на феновете за подкрепата срещу "Словачко"

Героят Пиргов: Добра подготовка, шесто чувство и доза късмет

Добра подготовка, доза късмет и шесто чувство - това е формулата за успех на вратаря на "Локомотив" Пловдив Илко Пиргов. Той беше в основата на класирането на тима за третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. След равенство след редовното време в двата мача се стигна до дузпи, а Пиргов спаси 3 от наказателните удари.

"Застанах на вратата с идеята да спася колкото мога. Не съм знаел предварително колко ще успея. Важно е аз да съм уверен. Няма как да знам какво е усещането в противниците, така че в случая бях уверен, бях подготвен за дузпите и се радвам, че се справих. Целият отбор се представи добре. Тежък мач за нас в Чехия, но се радвам, че излязохме победители. Всички сме заедно - когато губим, когато печелим. Ние сме един отбор. Шест човека си тръгнаха от миналата година, сменихме почти цялата защита. Ще ни трябва още малко време и да изглеждаме добре на терена", заяви вратарят след мача и разкри как е успял да се представи на толкова високо ниво:

"Добра подготовка, шесто чувство и доза късмет. Понякога усещаш къде ще я бие и става спасяване"

В следващия квалификационен кръг на най-новия турнир на УЕФА, "Локо" ще играе срещу силния тим на "Копенхаген".

Пиргов благодари на феновете, които не присъстваха по трибуните за мача, но се бяха организирали, за да подкрепят любимците си.

"Искам да им благодаря за подкрепата. Въпреки че беше забранено да бъдат на стадиона, успяха да дойдат, да се съберат немалка част. До края на първенството и докъдето стигнем в Лигата на конференциите, ще даваме всичко от нас", каза той.