на живо

Гигантите на Жозе Моуриньо (ВИДЕО)

Португалецът значително промени цялостното поведение на "Манчестър Юнайтед"

Година след пристигането си на "Олд Трафорд" Жозе Моуриньо значително промени игровото поведение и състава на "Манчестър Юнайтед". Съществена е промяната и в средния ръст на изпълнителите, на които залага португалският мениджър.

"Гигантите на Жозе Моуриньо". От известно време така медиите в Англия наричат отбора на Специалния, който набляга на търсенето на ръстови футболисти по време на летния трансферен прозорец. 

Най-снажното му ново попълнение е 194-сантиметровият Неманя Матич, който бе привлечен от "Челси". Преди него към "червените дяволи" се присъединиха белгийският национал Ромелу Лукаку, който е висок 190 сантиметра, както и шведският бранител Виктор Линдельоф, който е само с 3 сантиметра по-нисък.

За тримата "Юнайтед" се изръси с над 160 милиона евро. Ако прибавим към тях и привлечените през миналия сезон играчи, ще установим, че единственият, който няма 185 сантиметра сред всичките седем футболисти, с които Моуриньо подсили състава си, е Хенрих Мхитарян.

Очевидно е желанието на португалския мениджър да направи отбора си по-боеспособен във въздуха и да наложи физическо превъзходство над съперниковите тимове. Точно в това отношение отстъпваше грандът от Манчестър през последните няколко сезона. Миналата кампания играта на отбора в защита видимо се подобри и за това имаше роля налаганата от Моуриньо концепция.