на живо

Обвиниха Райън Гигс в нападение на две жени

Той вече не е селекционер на Уелс

Getty Images

Легендата на "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс вече е обвиняем за инцидента с бившата си приятелка Кейт Гревил от есента на миналата година.

Гигс е обвинен в "удар жена на около 30 години" и в "нападение на жена около 20 години". Срещу него има повдигнати и обвинения в "принудително или контролиращо поведение" между 2017-а и 2020-а. Бившият футболист трябва да отиде в съда на 28 април.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Той може да бъде наказан със затвор до 6 месеца и/или глоба до 5000 паунда.

На 3 ноември  Гигс бе арестуван след оплакване от Кейт Гревил. Говорител на полицията тогава уточни, че тя е получила леки наранявания, а друга жена на около 20 години също е пострадала. След това той бе пуснат под гаранция.

Снимка: Getty Images

Бившият футболист и половинката му Кейт бяха заедно от 2017 г. Те заявиха публично връзката си през лятото на 2018 г. Двамата се запознават през 2013 г., след като 36-годишната красавица е назначена да се занимава с PR акции, свързани с хотел, собственост на Гигс и бившия му съотборник Гари Невил. По това време той е женен за Стейси Куук. През 2017 г. те се разделят, след като таблоидите на Острова разкриват, че бившият футболист ѝ изневерява със съпругата на брат си. 

Специалистът класира Уелс на Евро 2020, но от местната футболна федерация заявиха, че помощникът му Робърт Пейдж ще бъде селекционер по време на финалите през лятото.

Гигс бе избран за селекционер заради статута си на легендата. Славната си кариера прекарва изцяло при 20-кратния английски шампион "Манчестър Юнайтед", за който той има 114 гола в 672 мача между 1990 и 2014 г.

Гигс спечели титлата във Висшата лига 13 пъти, има и два триумфа в Шампионската лига (1999 и 2008 г.)