на живо

Гимназист сред заразените с COVID-19 в "Арда". Съучениците му под карантина

Седем футболисти на тима са с отрицателни проби и продължават да тренират

Гимназист сред заразените с COVID-19 в "Арда". Съучениците му под карантина

Седем са футболистите на "Арда" Кърджали, които са с отрицателни проби за коронавирус и ще тренират, съобщи треньорът на клуба Николай Киров за bTV. Той не потвърди, че Спас Делев, който вече веднъж пребори COVID-19, отново е с положителен тест.

Заразени са 16 футболисти и помощник-треньор. Сред тях е и юноша на "Арда", който е тренирал с мъжкия тим. Момчето е ученик в 10 клас на Езиковата гимназия в Кърджали. РЗИ вече провеждат епидемиологично проучване в училището, като предстои паралелката да бъде карантинирана.

Снимка: Мария Георгиева

Днес всички футболисти и треньори от клуба са тествани повторно.

Според Киров това, че отборът остава без 16 състезатели, които по време на карантината няма да тренират, неминуемо ще се отрази на спортно-техническата им подготовка. Но най-важното е здравето на състезателите, категоричен е наставникът. Той се е чул по телефона с всички, дали положителни проби. Засега те се чувстват добре. Няма постъпили в болница.

Очаква се БФС да отмени мача с "Лудогорец", който по програма е на 4 октомври. Предполага се, че това няма да е единствената отложена среща на "Арда".